Ukens Varg - 02 - Alexander Aambakk

Denne uken har vi valgt oss ut Alexander, fra avdelingen i Volda. Han er en av de absolutt ivrigste utøverne i Muay Thai/Kickboxing.


Alex (t.v.) sammen med trener Rory (t.h.)

Alex (t.v.) sammen med trener Rory (t.h.)

Navn: Alexander Aambakk

Alder: 32 år

Stilart: Muay Thai / Kickboxing

Avdeling: Volda

Yrke/Utdanning: Renovatør

Hvor lenge har du trent Muay thai?

I ca 1 år. Jeg begynte ved januar/februaropptaket i 2018.

Hva gjorde at du begynte å trene hos Varg?

Jeg har lenge hatt stor interesse for kampsport, men opplevde det slik at tilbudene i Volda ikke passet for meg. Jeg prøvde Taekwon-Do en stund da jeg var yngre, men det falt ikke i smak - for min del. Jeg ville trene noe som var mer realistisk.

Jeg var på på prøvetime hos Varg Volda, og falt pladask for Muay Thai og Kickboxing - til tross for at det var knallhardt.

Joe Rogan har lenge snakket om viktigheten av kampsporttrening i hverdagen, og han er en stor inspirator.

Hva liker du best ved å være en del av Flokken?

IMG_0713.jpg

Etter hver trening får jeg en skikkelig god følelse - Nesten auforisk - og man kjenner at man virkelig har tatt seg ut.

Det er veldig sosialt, og dette er helt klart et stort pluss. Vi er en god gjeng, og trives veldig godt med å trene sammen.

Da jeg begynte i Varg slet jeg med angst - Dette er nå helt borte!

Hva var grunnen til at du valgte Muay Thai som stilart?

Jeg skulle egentlig begynne med BJJ, men rakk ikke treningen. Ettersom jeg følger mye med på MMA og UFC, så vet jeg at Kickboxing og Muay Thai er noe de trener mye på, så jeg tok en prøvetime der. Og, som sagt, jeg falt pladask for dette på første trening.

Har det å drive med kampsport endret noe i ditt liv?

Ja, som nevnt så har jeg tidligere slitt en del med angst, men dette er helt borte nå. Og det mener jeg er på grunn av kampsporten og evnen til å kanalisere ting annerledes.

Jeg har langt med energi og bedre humør i hverdagen.

Det sosiale på trening har gitt meg en god boost. Tidligere kunne jeg gjerne komme hjem fra jobb, lage mat og se Netflix. Slik er det ikke lenger.

Har du satt deg noen lang- eller kortsiktige mål ved å trene kampsport?

Jeg vil gjerne konkurrere etterhvert, for å teste mine egen kunnskap og evne. Om dette går bra vil jeg nok gå litt mer. Men, jeg har ikke ambisjoner om å bli verdensmester eller havne i UFC. Det er jeg nok for gammel til å tenke på.

Er det nok du gjerne vil legge vekt på ved det å være en utøver hos Varg?

Ja, den følelsen du føler etter hver - auforisk som sagt - er helt unik. Det er nok mange treningsformer som gir dette, men jeg kjente det skikkelig da jeg begynte hos Varg.

Jeg tror det er mange som føler seg nedfor av og til. Da kan det kjennes litt tungt ut. Disse vil jeg absolutt tro at har godt utbytte av å trene kampsport.

Tidligere sa jeg at trening ikke var noe for meg. Etter at jeg begynte i Varg - Drit gøy!

En liten gruppe møttes på første trening for 2019.

En liten gruppe møttes på første trening for 2019.

Fra Vargen:

Alexander er et tydlig positivt bidrag til avdelingen Volda og Varg generelt. Det er vanskelig å holde kontroll på alle navnene i Varg, bare ved hjelp av hukommelse - Det er tross alt 230 navn. Men Alexander er så pass ivrig at han alltid står oppført høyt oppe på oppmøtestatistikken. Han var faktisk en av tre som i 2018 vant konkurranse om best oppmøte på trening.

Stå på Alex!