Ukens Varg - 03 - Airin Førde

Denne uken har vi snakket med Airin i avdeling Florø. Hun har ikke holdt på så lenge, men vi har allikevel gjort seg til en verdig kandidat til “Ukens Varg”.


35519180_10155223866497191_1642463483322695680_n.jpg

Navn: Airin Alfredsen Førde

Alder: 30 år

Avdeling: Florø

Utdanning/Yrke: Førskolelærer

Stilart: BJJ

Hvor lenge har du vært med hos Varg?

- Siden oppstarten av avdelingen i Oktober

Hva gjorde at du begynte i Varg?

- Det virket spennende, og så var det veldig greit at det var tilpasset nybegynnere. Det gjorde det mindre skummelt. Jeg hadde som mål for året å utfordre meg selv mer. Jeg ville ut av komfortsonen og prøve nye ting. Da virket Varg og BJJ midt i blinken for meg.

Airin sammen med Avd. leder Sindre i Florø

Airin sammen med Avd. leder Sindre i Florø

Jeg var for sein til prøvetimene, men meldte meg inn i hu og hast da jeg så det begynte å fylle seg opp. Og så klart, det var veldig spennende siden det er kampsport.

Hva liker du best ved det å være en del av flokken?

- Det er blant annet at det er en sosial og variert treningsform. Vi har en veldig engasjert trener og det er rom for alle – uavhengig av alder, kjønn, fysisk form eller forutsetning.

Jeg liker at jeg blir utfordret og tvunget ut av komfortsonen. Det var litt rart å skulle rulle oppå hverandre helt til og begynne med, men etter hvert som jeg har fått utfordret meg er dette blitt en vanesak.

Og så er det faste tider. Det hjelper ikke å si «Jeg tar det i morgen», for da har man faktisk gått glipp av noe som kunne vær positiv fremgang.

Hva var grunnen til at du valgte Brazilian Jiu Jitsu?

- På grunn av BJJs tilnærming til selvforsvar. Man kan forsvare seg, uten å måtte sparke og slå. Da lærer jeg så klart hvordan jeg skal forhindre dette også. Og så var det jo noe helt nytt. Jeg var spent på om jeg ville like det – Og det gjorde jeg!

Har der å drive med kampsport endret noe i ditt liv/hverdag?

- Jeg har lært å utfordre meg selv. Tidligere var jeg nok litt pinglete og redd for å få vondt. Nå ser jeg på blåmerkene som “hedersmerker” fra trening.

“Jeg kan gjerne studere nye merker og si; dæven, se på det der da” - legger hun til spøkefullt.

Triangle choke - 3 sekunder og så er det natta.

Triangle choke - 3 sekunder og så er det natta.

- Alt dette gjør så klart at jeg føler meg sikrere og gir meg mer selvtillit.

Hva er dine mål med kampsport?

- Jeg har ikke satt meg noen konkrete mål, hva gjelder konkurranser. Akkurat nå fokuserer jeg på å bli bedre og enda tøffere. Jeg har nok lyst til å konkurrere på sikt, men har ikke dårlig tid med å komme dit. Det å ha evnen til å forsvare seg, om det skulle bli nødvendig, er mer prioritert akkurat nå. Håper jo også at jeg kan få være med på å rekruttere flere Varger.

received_2459723070708985.jpg

Noe spesielt du ønsker å legge vekt på/legge til?

“Jeg har den første Varg Gi’en i Florø – Sindre ba meg si det.”

“ Og så vil jeg si at dette er veldig gøy. Om ikke alle vil være med, så må alle prøve det! Vil også takke instruktøren vår - Sindre - for at han startet opp treningene i Florø, og følger oss opp med iver og lyst.”

Sindre sier: “De fleste får aldri det hvite beltet engang.” - “Jeg håper du får byttet farge på beltet flere ganger i løpet av din tid som utøver.”

Sindre sier: “De fleste får aldri det hvite beltet engang.” - “Jeg håper du får byttet farge på beltet flere ganger i løpet av din tid som utøver.”

Fra Vargen:

Som leder av Varg er det vanskelig å huske alle navn og personer vi har blant våre 240 medlemmer. Men, Airin er en person som til stadighet har dukket opp blant alle navnene.

Når det skulle bestemmes «Ukens Varg - Uke 03» var det derfor naturlig å gå til Airin. Hun har siden hun begynte vært et av de medlemmene som har engasjert seg mest på våre sosiale medier ved å dele innlegg, og spre vårt budskap.

Hennes trener kan også skryte av at hun gjør bra fremgang på trening. Hun møter taktfast, og dette gir resultater.

Lykke til videre, Airin! Vi blir nok å se mer til deg :-)