Ukens Varg - 01 - Hanne Jessen

Hver uke fremover vil vi plukke oss ut et Varg-medlem fra en av avdelingene til et intervju, for å gi et bedre innblikk i hvem og hva vi er. Dette er Flokken!

Dette uken falt valget på en av vår nyeste grønnbelter i Kickboxing, som har vært involvert i Varg fra så tidlig som vårt første selvforsvarsseminar.


hanne.jpg

Navn: Hanne Jessen

Alder: 44 år

Avdeling: Ulsteinvik

Stilart: Kickboxing

Utdanning: Adjunkt med opprykk

Yrke/Jobb: Lærer v/ Ulstein Kompetansesenter

Hvor lenge har du vært fast medlem i Varg?

- Ca. 1,5 år – Startet i august 2017, etter selvforsvarsseminar i regi av Varg. Det var her jeg fikk mitt første møte med klubben.

Hva gjorde at du begynte å trene hos Varg Kampsport?

- På selvforsvarsseminaret falt jeg for miljøet og samholdet instruktørene representerte. I tillegg hadde min eldste datter prøvd alle idretter - Fotball, turn, friidrett - Men hun falt mellom to stoler. Ettersom seminarene var såpass interessante og lærerike fant vi ut at dette skal vi prøve.

Vi likte oss svært godt, og jeg kunne endelig trene noe sammen med min datter - et tilbud som ikke er veldig sterkt representert ellers i Ulsteinvik - og jeg fikk et fristed, hvor jeg kunne avreagere og utfordre meg selv.

Hva liker du best ved det å være en del av Flokken?

- Du får en unik mestring, og instruktørene ser deg som individuell utøver. Dette, kombinert med et samhold hvor vi utøvere løfter hverandre opp og frem - motivere hverandre - gjør at jeg trives veldig godt.

Eksempelvis gikk de av oss som ikke besto gradering sammen umiddelbart, og begynte å trene hverandre. På bare en uke med innsats så vi forskjell, og besto neste forsøk - takket være samarbeid, og god motivasjon fra instruktørene.

Sommertrening

Sommertrening

Hva var grunnen til at du valgte Kickboxing som stilart?

- På grunn av kombinasjonen mellom styrke, kondisjon og mental trening. Kickboxing gjør at du må holde roen, samtidig som treningene er svært eksplosive.

Har det å drive med kampsport endret noe i din hverdag?

Hanne under gradering til grønt belte - hun besto!

Hanne under gradering til grønt belte - hun besto!

- Jeg merker spesielt godt at jeg er lang roligere i vanskelige situasjoner. Slike situasjoner hvor jeg tidligere kunne bli stresset eller frustrert tar jeg med en helt annen ro og beherskelse nå. Dette mener jeg er på grunn av de mentale elementene i treningen.

Hva er målene dine for fremtiden, med tanke på kampsport?

Det ville ikke vært naturlig for meg å sette meg målsetning om å bli Norgesmester, eller å gå kamper. For meg er dette et fristed, og jeg ønsker å bli så god som mulig innenfor de elementene som gir meg størst gevinst - fysikk og mentalitet.

Mitt store forbilde er verdensmester Thea Næss - Jeg digger hennes historie, og jeg ønsker å lære mer om hvordan hun tenker for å nå sine mål.

Har du noe du ønsker å legge til eller legge vekt på, i forhold til livet i Varg

- Jeg vil gjerne rose alle instruktører i Varg. Alle er på sin måte unike i hvordan de ser og løfter utøverene. Det er helt tydelig at de ønsker å få ut vårt største potensial, og de er har en evne til å motivere oss som gjør at det er gøy å trene.

De er alle direkte og ærlige, og det syes ingen puter under armene våre. Gjør vi noe som ikke er rett får vi korrigering. Og de tar seg tid til å korrigere oss skikkelig. Dette gjør at jeg føler meg trygg og kan slappe av på trening.

hanne+in+action.jpg

Fra Vargen:

Hanne er en tøff dame som har vokst i takt med utviklingen. Hun besto nylig gradering til grønt belte, og sammen med datteren - Ylva - er hun et av de mange medlemmene som gjør at instruktørene gleder seg til å gå på jobb. Positiv atmosfære og energisk innsats følger henne.

Lykke til videre Hanne!

last ned.png
Petter Faye Rundereim