Ukens Varg - 04 - Bendik Voldnes

Denne ukens Varg er Bendik Voldnes. Han er nok mer enn gjennomsnittet interessert i bakgrunnen for de enkelte teknikkene i sine stilarter og er ett av de medlemmene med lengst fartstid i Varg.


Bendik.jpg

Navn: Bendik Voldnes

Alder: 29

Avdeling: Varg Ulstein

Stilart: Kickboxing – og litt BJJ.

Yrke: Ingeniør

Utdanning: Master i produkt og systemdesign

 

Hvor lenge har du vært i Varg?

Siden den spede start, i gymsalen på Skeide i 2017.

Hva gjorde at du ble med i Varg? 

Bendik+2.jpg

Det var rett og slett fordi jeg var fascinert av kampsport som idrett. Jeg prøvde noen treninger i Ålesund, og likte det godt. Når det dukket opp i Ulstein fant jeg ut at dette må jeg bli med på. 

Da ble straks interessen til en hobby. Varg var også en ny vri, og det gjorde det mer spennende - Dessuten var det en kul logo.

 

Hva liker du best ved å være en del av flokken? 

Det er mange ting, men noe av det som stikker seg mest frem er det store mangfoldet i medlemmene. Det er så mange ulike mennesker, med så mange ulike bakgrunner. I tillegg er det fint å se at det er så mange som synes dette er så spennende og kjekt, og at det er et voksende medlemsantall.

Jeg merker at kampsport har fått seg et løft, og at flere får øynene opp for dette som både treningsform og idrett.

 

Hva er grunnen til at du valgte din stilart? 

Kickboxing har de fleste element for det som gjelder stående kamp. Derfor er det mange tekniske utfordringer å bryne seg på, det er stor valgfrihet hva gjelder teknikker og scenario. Noe som gir langt større mulighet i forhold til hva man selv ønsker å gjøre. Man må være skjerpet for å henge på. 

BJJ er også fascinerende – Når man ender opp på bakken er plutselig kickboxing ikke gjeldende. Det er en helt annen verden. Selv om målet er grunnleggende likt, så gjøres det på helt andre måter – Ved hjelp av låsinger og kvelinger.

Når man begynner å få kontroll på teknikkene er det artig hvor lett det er å sette ut motstanderen, uten bruke mye makt og uten å nødvendigvis gjøre stor skade.

 

Har det å drive med kampsport endret noe i din hverdag? 

For min del har det å gå fra teori til praksis gitt meg perspektiv på hvor vanskelig det er. Det er lett å sitte på benken å mene noe om spillet 😉 

Disiplin, kroppsbeherskelse og smidighet har blitt satt mer fokus på.

Jeg får trent hele kroppen, og det er et stort pluss for meg som sitter mye stille på jobb, og derfor må passe på rygg og andre slitedeler.

Man får koblet ut på en annen måte, og føler seg litt lettere til sinns etter trening.

 

Hva er dine fremtidige mål innen kampsport? 

Først og fremst er det å beherske stilarten. Jeg liker å ta en ting om gangen, men jeg har planer om å rykke opp en beltegrad eller to. Jeg har ikke som mål å gå mange kamper, men kunne gjerne tenkt meg å gå merkekamper vertfall. Så får vi se, etter hvert.  

Det viktigtiste er for meg å beherske stilartene, akkurat nå.

 

 

Noe spesielt du ønsker å legge til eller vektlegge, ang. livet som utøver i Varg? 

Jeg synes det er et veldig flott tilbud, hvor medlemmene har mulighet til å velge nøyaktig hvor mye de vil trene og vokse. Programmet er lagt opp slik at om man vil kan man trene kampsport flere ganger hver dag, og flere forskjellige stilarter. 

Det også lagt opp slik at de som vil kan bidra til å bestemme i hvilken retning klubben skal utvikle seg i blir hørt, og får en sjanse til å engasjere seg.  

Det er veldig lett å føle seg hjemme og velkommen i klubben.

Jeg synes det er flott at det har kommet et slikt tilbud, ved siden av de andre tilbudene i Ulsteinvik.

 

Fra avanserttrening - 22.01.19

Fra avanserttrening - 22.01.19

Fra Vargen:

Bendik utmerket seg tidlig som en interessert og ivrig type. Selv om han har en jobb som krever en del overtid, slik at han ikke alltid får med seg trening, så stiller han alltid opp når Vargen ber om hjelp.

Han er fast inventar på dugnader, arrangement og andre ting som skjer utenfor trening.

Vi er opptatt av et sosialt og inkluderende miljø, både på og utenfor trening. Med sin 240 centimeter (+/-) er han et positivt element. som er lett å legge merke til i lokalet.

Vi er glad for at Bendik er hos oss, og at han støtter Varg på de måtene han gjør. Ved å være interessert i hvordan vi jobber og utvikler oss, setter instruktører på teknisk prøve og bidrar med løsning av praktiske ting ved siden av treningen.

Lykke til videre, Bendik - Vi gleder oss til å se deg i kamp i år :-)