Varg Performance Challenge

Veien mot balanse

I Varg jobber vi hver dag for å fronte våre kjerneverdier - Fellesskap, personlig utvikling og god helse. Det være seg å se våre medlemmer som mer enn medlemmer, utfordre og applaudere den enkelte for sine prestasjoner, eller rett og slett bare ha et tilbud hvor folk kan trene, få ut frustrasjon og finne sin indre kriger.

Men, for oss som står bak dette arbeidet ligger mange, mange timer med planlegging, møter, utfordringer og mye svette. For min del, med en krevende jobb ved siden av å være leder for Varg, samt stilling som brannmann, familiefar til fire barn i alderen 10 mnd til 16 år og ektemann, gjorde det at regnestykket kom i ubalanse. Det ble minus på feil side av er-lik-tegnet.

Resultatet? Mentalt utmattet, fysisk dårlig form, ikke den Treneren/lederen jeg bør være, ikke den kompisen folk kjenner meg som, ikke den pappaen mine barn fortjener, ikke den ektemannen min kone fortjener. En utleverende påstand jeg nok vil angre på, men like fullt sant.

Dette er nok ikke et unikt tilfelle, og jeg mistenker at dette er en felle veldig mange går i langs livets vei. Når arbeidet blir større en mennesket, og skylappene blir heldekkende er det lett å miste sine verdier og prinsipper. For noen ender det med utbrenthet, andre med skilsmisse, og dessverre er det noen som havner enda dypere i en grøft de ikke kommer seg ut av.

Men, jeg er heldig. Jeg har veldig gode kolleger i Varg, en fantastisk familie, kone og tålmodige venner. Men, det kan ikke fortsette slik det har gjort. Derfor startet jeg for noen uker siden Varg Performance Challenge - Veien mot et balansert liv. Dette har så langt vært et hemmelig, personlig prosjekt, mens jeg fant ut av hvilken retning jeg ønsket å vinkle dette. Jeg har landet på åpenhet og ærlighet er veien å gå.

Tanken er å dele mer av min vei mot å ta tilbake kontrollen over hverdagen. I form av gode mentale øvelser, tid til å roe ned, trening og tid til de gode samtalene.

Dette er først og fremst en utfordring til meg selv - bruke de verktøyene vi har bygget i Varg Academy, og selv leve etter de prinsippene vi står for. Practice What you preach.

Så langt har jeg gjort følgende tiltak:

  • Sagt opp jobben, og starter i ny med bedre bedriftskultur

  • Brukt mye tid sammen med familie

  • Funnet frem mine gamle treningsprogram

  • Jobbet med å få hodet opp på skuldrene - mentalt arbeid

  • Delegert ansvar og slippe kontrollen på mange oppgaver som andre kan gjøre bedre

  • Faste treningsrutiner

  • Fokus på kosthold

Resultatet så langt - jeg innser nå hvor nær jeg var å Møte veggen.

Dagene er litt tommere, jeg møter meg selv i døra mye oftere og jeg ser i speilet at de mørke ringene under øynene nok ikke bør bli så mye mørkere. Fremgangen med trening begynner å vise seg, både i form av vektnedgang og prestasjoner. Men, det totale overskuddet mentalt er nok det som vil ta lengst tid å innhente - selv om vi er på riktig vei.

Det er ikke bare å gjøre tiltak, og forvente resultat. Tiltakene må følges opp, endringene må opprettholdes og man må finne nye måter å jobbe positivt med seg selv. Det er nok akkurat her jeg håper noen vil ha nytte av å følge veien videre.

Varg Performance handler om å skape overskudd - Performance på trening, performance hjemme, performance på jobb.

Med dette, avsluttes ubehagelig og utleverende, personlig refleksjon.

Følg med videre for de neste postene i utviklingen!


- Petter

«Vargen»

Petter Faye Rundereim